UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ проводить інтернет-голосування за кандидатів до своєї громадської ради

Проголосувати за активістів, покликаних контролювати НАБУ, зможе кожен бажаючий.

2 червня з 9:00 до 21:00 Національне антикорупційне бюро України проводить інтернет-голосування за кандидатів у діючу при ньому Раду громадського контролю.

Голосування ведеться сайті НАБУ, проголосовати може будь-який громадянин України. Сама процедура голосування передбачає ряд перевірок: голосувати можна тільки один раз, і не більше ніж за 15 кандидатів.

Нагадаємо, 5 червня 2015 року, в ході попереднього голосування, представники Національного антикорупційного бюро та Держспецзв'язку вилучили сервери з результатами голосування за кандидатів у Раду громадського контролю Антикорупційного бюро, аби перевірити результати і виключити можливість накрутки голосів.

Рада громадського контролю НАБУ формується за підсумками рейтингового інтернет-голосування у складі 15 осіб. За його підсумками директор Національного антикорупційного бюро України розміщує на офіційному сайті НАБУ оголошення про результати голосування, із зазначенням кількості голосів, поданих за кожного кандидата.

Основними функціями Ради громадянського контролю при НАБУ є участь у дисциплінарної комісії НАБ, яка бере участь у звільненні недобросовісних працівників бюро. Також представники Ради громадського контролю беруть участь у конкурсних комісіях з відбору працівників бюро.