UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ підозрює в розтраті директора харківського комунального підприємства

Державі завдано збитків близько одного млн грн.

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру директору одного з комунальних підприємств Харкова за ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою).

Про це повідомляється на відомчому сайті НАБУ.

Повідомляється, що підозрюваного звинувачують у завданні збитків громаді Харкова на суму близько 1 млн гривень.

Слідчими встановлено, що в 2016 році директор підстроїв перемогу своєї компанії на тендері із закупівлі обладнання, яке проводилося цим комунальним підприємством.

"Напередодні укладення договору з переможцем тендера директор КП, який на той момент також обіймав посаду депутата Харківської міськради, за власною ініціативою вніс зміни в характеристики предмета закупівлі, в результаті чого була здійснена закупівля іншої продукції, яка не відповідала вимогам документації конкурсних торгів. З- через це підприємство зайво перерахувало майже 1 млн грн", - розповіли в НАБУ.

Ім'я підозрюваного не повідомляється.

Читайте також: Під Одесою вели масштабну нелегальну розробку надр, що заподіяла збитків на 100 мільйонів гривень

Кримінальне провадження в НАБУ розслідують з січня 2019 року.

Раніше Київська міська прокуратура повідомила про підозру матеріально-відповідальній особі Національного інституту раку МОЗ України за фактами привласнення лікарських засобів і інших матеріальних цінностей в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний, отримавши на відповідальне зберігання лікарські засоби, серед яких інструменти та прилади для проведення хірургічних втручань, а також інші матеріальні цінності, діючи в змові з невстановленими особами, за 2019-2020 рр. неодноразово здійснював їх привласнення. В результаті протиправних дій підозрюваного Інституту завдано збитків суму понад 10 млн грн, що підтверджується висновками експертизи та актами інвентаризації.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Також в Києві за вимагання хабаря в 10 тисяч доларів США затриманий старший оперуповноважений з особливо важливих справ Департаменту карного розшуку Нацполіціі України, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури в понеділок.

"Під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури за скоєння шахрайства, що завдало значної шкоди потерпілому, а також за підбурювання надання неправомірної вигоди посадовій особі, яка займає відповідальне становище затриманий старший оперуповноважений з особливо важливих справ Департаменту карного розшуку Нацполіціі України (ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України) ", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, поліціянт вимагав у громадянина хабар в сумі $10 тисяч за закриття слідчим кримінального провадження, не повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину за статтею за умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Крім того, поліціянт пообіцяв повернути цьому громадянину автомобіль, який евакуювали без законних на те підстав.