UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ і САП скерували до суду обвинувальний акт щодо Труханова

Справу про недостовірне декларування коштів направлено до суду.

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура направили в суд обвинувальний акт у справі про декларування недостовірної інформації мером Одеси Геннадієм Трухановим. Йдеться про декларації Труханова за 2017 рік. Про це повідомили в САП.

Справу Труханова розглядатиме по суті Вищий антикорупційний суд.

"Міський голова не вказав в декларації майно і доходи, що належать його дружині. Зокрема, квартиру в Одесі, паркомісця, автомобіль, а також корпоративні права тощо. Загальна вартість незадекларованого майна досягає майже 16,3 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

У САП нагадали, що Труханову повідомили про підозру в зазначеному правопорушенні ще 14 квітня. 5 червня матеріали справи відкрили для ознайомлення підозрюваному і його захисникам.

Нагадаємо, у Вищому антикорупційну суді слухаються ще дві справи за участю Одеського міського голови. Одна справа стосується декларування недостовірної інформації за 2015-2016 роки. Інше - заволодіння коштами бюджету в сумі понад 92 млн гривень в результаті реалізації схеми придбання у власність приміщення адмінкорпусу колишнього заводу "Краян".