UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Закарпатті почали вакцинувати ромів проти Covid-19

В Ужгороді працює виїзна бригада.

В Ужгороді розпочали кампанію з вакцинації проти COVID-19 ромського поселення. Виїзні центри вакцинації будуть працювати і в інших населених пунктах Закарпатської області, де проживає ромське поселення, зазначає депутат Ужгородської міської ради, представник ромської громади Ужгорода Мирослав Горват у Facebook.

 

 «У ромських поселеннях розпочато системну вакцинацію проти COVID-19. І це правильно! Ліків від COVID-19 немає. Заразитися коронавірусом може людина будь-якого віку незалежно від статі, походження та національності», -  заявив Горват.

Він також закликає найперше щепитися людям, які мають хронічні захворювання: діабет, гіпертонію, бронхіальну астму, онкологічні захворювання тощо).

Мирослав Горват також зазначив:  «Друзі, коли вам зручно, коли ви скажете тоді такі виїзні центри вакцинації будуть працювати і в ваших ромських поселеннях області».

Темпи вакцинації від коронавірусу в Україні залишаються доволі низькими, порівняно з іншими країнами Європи. Якщо в країнах ЄС щеплено 70% дорослого населення, в Україні – лише 4%. 

Головний санітарний лікар Ігор Кузін зазначив, що МОЗ планує повністю вакцинувати п’ять мільйонів українців до кінця літа .

Станом на 29 липня, в Україні щеплено від коронавірусу 3 350 502 людини, з них отримали одну дозу – 3 350 500 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 1 874 958 осіб (із них двоє осіб отримали першу дозу за кордоном).

Нагадаємо, 20 липня в Україні стартував п’ятий етап вакцинації, на якому зробити щеплення від коронавірусу можуть усі дорослі старше 18 років, а не лише літні люди чи представники певних професій.

На тлі поширення нового штаму коронавірусу «Дельта», в  багатьох виникає запитання, наскільки ефективно захищають від нього наявні вакцини. Відповідь шукайте у матеріалі Оксани Півень «Чи ефективні вакцини проти нових штамів ковіду?» для читачів ZN.UA.