UA / RU
Підтримати ZN.ua

На вихідних в Донбасі зафіксували 1365 порушень режиму припинення вогню – СММ ОБСЄ

Найбільшe кількість порушень протягом вихідних зафіксували в Донецькій області.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в період з 14 по 16 травня зафіксувала на сході України 1 365 порушень режиму припинення вогню. Про це йдеться в звіті СММ ОБСЄ за 17 травня.

Відзначається, що найбільша кількість порушень протягом вихідних зафіксована в Донецькій області. Там з вечора 14-го по вечір 16 травня Місія ОБСЄ зафіксувала 1 173 порушення, в тому числі і 53 вибухи, серед них три розриви, два вибухи в повітрі і 48 вибухів невизначеного походження.

Як повідомляють в ОБСЄ, більшість порушень відбулися недалеко від Майорська і шахти "Жовтнева" - там фіксували боєприпаси, випущені в повітря. У районі Петровського були чутні вибухи, черги з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Протягом вихідних в Луганській області зафіксували 192 порушення режиму припинення вогню, в тому числі 67 вибухів невизначеного походження. У районі Золотого фіксували боєприпаси, випущені вгору на ділянці розведення військ.

Читайте також: На сході України зафіксували 217 порушень "тиші" – СММ ОБСЄ

Багато експертів сходяться на думці, що зараз перед Україною відчинене вікно можливостей. І за цей короткий період потрібно домагатися не зустрічі Зеленського з Путіним - максимум дипломатичних зусиль необхідно кинути на американський напрямок - поки у Вашингтоні нова адміністрація тільки думає над своїми стратегіями щодо Росії і України, поки тільки готується зустріч Байдена і Путіна. Докладніше читайте у статті Тетяни Силіної Неформат”.