UA / RU
Підтримати ZN.ua

На вихідних позачергово вакцинуватимуть тих, хто записався у додатку «Дія» – Шмигаль

Таку ініціативу вже підтримав президент.

На вихідних в Україні позачергово вакцинуватимуть проти коронавірусу тих, хто записався на щеплення через додаток «Дія». Про це під час засідання повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Вчора з президентом на нараді було підтримано відповідну ініціативу, що у вихідні відбуватиметься позачергова вакцинація тих, хто записався на щеплення через портал або за стосунок «Дія», - заявив Шмигаль.

У цьому контексті в своєму Telegram він також нагадав, що напередодні Світовий банк виділив Україні 90 мільйонів доларів, які, зокрема, мають спрямувати на кампанію з вакцинації. За словами Шмигаля, Україна має домовленості на понад 40 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу на поточний рік.

Читайте також: Степанов назвав дату наступної поставки вакцини Pfizer

Раніше очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна за останні 10 днів отримала 1 млн доз вакцин китайської компанії Sinovac, почалися поставки з ініціативи COVAX - 367 тисяч доз вакцини AstraZeneca і 117 тисяч доз вакцини Pfizer. У МОЗ також очікують зняття ембарго на експорт вакцини з Індії, що дозволить «закрити той борг в 1,5 млн доз вакцин AstraZeneca, які Україна законтрактувала».

При цьому Україні триває вакцинація проти коронавірусу SARS-CoV-2, який викликає захворювання COVID-19 препаратами від британсько-шведської компанії AstraZeneca (Covishield) і китайської Sinovac (CoronaVac). 18 квітня в Україні також почалася вакцинація препаратом від американської компанії Pfizer.

Наскільки ефективні різні вакцини, в тому числі і китайська CoronaVac, якій зараз починають вакцинувати українців в інтерв'ю ZN.UA «Для захисту від ковіда антитіла не мають значення» розповів патофізіолог Віктор Досенко.

Про те, які регіони залишаються найбільш проблемними і, які способи переконати щепитися вважають українці найбільш дієвими, читайте в статті соціолога Олександра Шульги «Вакцинація по-українськи».