UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Великдень українці відпочиватимуть три дні поспіль

Цьогоріч свято відзначається 8 квітня.

На Великдень, який цього року припадає на 8 квітня, українці матимуть три вихідних, повідомляє "Урядовий кур'єр".

Оскільки Великдень у нашій країні є державним святом, передбачається додатковий вихідний.

"Великдень 2018-го в Україні припадає на перший тиждень квітня. Це вважається дуже раннім Великоднем. Тому на цьогорічні великодні свята буде три вихідні з 7-го по 9-е квітня", - йдеться у повідомленні.

У ці дні за індивідуальними графіками працюватимуть правоохоронці та представники сфери охорони здоров'я. Приватні компанії також залишають за собою право на кількість вихідних для співробітників.

Зазначимо, найбільш ранній Великдень в Україні зафіксовано 4 квітня 2010 року.

Нагадаємо, раніше в Українському інституті національної пам'яті запропонували впорядкувати календар державних свят. Зокрема, там закликали відмовитися від перенесення на понеділок святкового дня, якщо він випадає на вихідні. На початку лютого минулого року було опубліковано проект оновленого календаря святкових і пам'ятних днів.

У травні 2016 року у парламенті зареєстрували законопроект, яким пропонувалося виключити з переліку святкових днів День міжнародної солідарності трудящих (1-2 травня).

А в квітні 2015 року Верховна Рада прийняла закон "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років", яким 8 травня в Україні був оголошений Днем пам'яті та примирення. На відміну від меморіальних заходів, до яких звикли на пострадянському просторі, в Україні у цей день не проводять розважальні заходи, а шанують десятки мільйонів жертв Другої світової війни.