UA / RU
Підтримати ZN.ua

На українсько-російському кордоні скупчилося більше 200 вантажівок

Після зміни РФ правил митного пропуску, на двох пунктах пропуску на кордоні з Росією досі стоять черги вантажних автомобілів.

За станом на вівторок, 19 листопада, на українсько-російському кордоні спостерігається скупчення вантажних автомобілів у пунктах пропуску "Бачівськ" (Сумська область) та "Сеньківка" (Чернігівська область), повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

"Наразі найбільше скупчення вантажних автомобілів спостерігається у пунктах пропуску "Бачівськ" - близько 90 автомобілів та "Сеньківка" - близько 120 автомобілів. Всі інші пункти пропуску працюють у штатному режимі", - йдеться в повідомленні.

При цьому у прикордонній службі відзначають, що ситуація "після введення з 12 листопада митними органами Росії нових правил залишається напруженою, але контрольованою". Так, незважаючи на те, що час оформлення автомобілів російською стороною істотно збільшилася, контрольні служби за добу оформляють у 2,5 рази більше транспортних засобів, ніж дозволяє пропускна спроможність прикордонних пунктів.

Також прикордонники нагадали, що посилили контроль за допомогою додаткових нарядів і організували взаємодію з іншими службами, зокрема, Державною службою з надзвичайних ситуацій, обласними Державтоінспекціями та облдержадміністраціями.

Раніше повідомлялося про те, що з 12 листопада російська митниця ввела нові правила проходження товарів на кордоні з Україною. Згідно з новими правилами, для оформлення вантажів і транспортних засобів перевізників у пунктах пропуску потрібно буде надати необхідні сертифікати для в'їзду на територію РФ.

Відповідні нововведення у кінці жовтня викликали затори близько 400 фур на кордоні України і Росії у Луганській області.

Російські митники єдининим способом забезпечення дотримання митного транзиту приймають поручительство, заставу, банківську гарантію, заставу майна та попереднє декларування. Прийняті раніше "дорожні книги" більше не визнають у Росії. !zn

Читайте також:

На російсько-українському кордоні почали діяти нові митні правила

Ситуація з заторами на російсько-українському кордоні нормалізувалася

Росія почала обгороджувати кордон з Україною колючим дротом