UA / RU
Підтримати ZN.ua

На україно-польському кордоні обмежать рух ще одним пунктом пропуску

Обмеження буде тимчасовим.

Державна прикордонна служба повідомила про тимчасове обмеження оформлення вантажівок та автобусів у пункті пропуску «Угринів-Долгобичув».

За інформацією, яка надійшла від польських прикордонників, 28 листопада 2023 року в пункті пропуску «Долгобичув» через ремонтні роботи відбудеться відключення електроенергії.

Планується, що електроенергія буде відсутня з 09:00 до 21:00 за Київським часом.

«У зазначений період оформлення суміжною стороною здійснюватиметься на мобільних терміналах. У звʼязку з цим пропуск вантажних транспортних засобів з повною масою до 7,5 тонн, а також автобусів буде тимчасово призупинено», — йдеться у повідомленні.

Водночас, пропуск легкових автомобілів здійснюватиметься у звичайному режимі.

Читайте також: Садовий назвав польських перевізників, що блокують кордон, «групою маргіналів»

У польському «тимчасовому» уряді Матеуша Моравецького зробили заяву щодо ситуації на кордоні Польщі та України, де польські перевізники блокують рух вантажного транспорту. У Міністерстві інфраструктури Польщі вважають, що вимоги їхніх перевізників мають бути виконані. 

Уряд намагається врегулювати ситуацію з чергами на кордоні з Польщею, де з початку місяця страйкують польські перевізники. Про це йдеться у статті Сергія Куюна і Наталії Курган «Польський іспит для українського паливного ринку».