UA / RU
Підтримати ZN.ua

На трасі під Харковом обстріляли автобус з членами ГО Киви: є поранені

Ілля Кива стверджує, що є вбиті і викрадені.

На автодорозі поблизу Люботина Харківської області ввечері в четвер, 27 серпня, невідомі обстріляли автобус Mercedes Sprinter, в якому їхали члени громадської організації «Патріоти - За життя». Кількох людей було госпіталізовано з пораненнями і травмами.

Офіційна представниця обласної поліції Олена Баранник у коментарі «Супільному» підтвердила інформацію про стрілянину на трасі. Однак на питання про те, чи є вбиті або поранені, вона відповісти не змогла.

У свою чергу, керівник обласного Центру екстреної допомоги Віктор Забашта повідомив журналістам, що карети швидкої допомоги доставили до Центру трьох чоловіків. Вони отримали забої, травми від ударів бейсбольними битами і поранення від гумових куль.

За словами голови харківської міської організації «Опозиційною платформи - За життя» Андрія Лесика, один з госпіталізованих перебуває у важкому стані.

Голова ГО «Патріоти - За життя», член парламентської фракції ОПЗЖ Ілля Кива стверджує, що «є загиблі» і «кілька людей викрадено». У нападі на автобус Кива звинувачує партію «Національний корпус» і пов'язану з нею ГО «Національні дружини». Фото автобуса депутат оприлюднив на своїй сторінці у Facebook. Пізніше він сам же спростував свої слова про "загиблих" и "викрадених".

Читайте також: Депутату Ківі загрожує термін за наклеп - ЗМІ

Ілля Кива презентував ГО «Патріоти - За життя» в червні 2020 року. Головним ворогом організації він неодноразово називав «радикалів» і «націоналістів».

У 2019 Киву обрали народним депутатом за списком проросійської «Опозиційної платформи - За життя».

У жовтні 2017 року Ілля Кива очолив профспілку Міністерства внутрішніх справ і залишається її головою, будучи народним депутатом.

У травні 2016 року Киву звільнили з посади начальника Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції. Голова МВС Арсен Аваков призначив його своїм радником.

За словами Киви, він очолює Федерацію дворового футболу та Федерацію доміно України.