UA / RU
Підтримати ZN.ua

У розвідці Британії оцінили ймовірність вторгнення в Україну білоруської армії

Там констатували, що у цих військ обмежені наступальні можливості. 

У розвідці Великої Британії не вважають, що білоруські військові навчання біля українського кордону є сигналом підготовки армії РБ до вторгнення в нашу державу. Про це сказано в останньому зведенні відомства, яке пресслужба опублікувала на сторінці у Твіттер.  

Там зауважили, що військові маневри білоруської армії відбуваються неподалік Бреста, навколо Мінська та у Вітебській області. 

"Хоча використання Росією території Білорусі відіграло важливу роль у провалі наступу на Київ після 24 лютого, армія РБ має обмежені наступальні можливості", - підсумували британці. 

Читайте також: В Білорусі почались військові навчання зі «звільнення захоплених територій»

Нагадаємо, в Білорусі з 8 по 14 вересня будуть проходити військові навчання спільно з РФ та країнами ОДКБ. Не виключено, що там військові будуть відпрацьовувати ймовірне захоплення трьох областей України - Волинської, Рівненської та Житомирської. Проте в офісі президента заявили, що краще білоруським військовим і тим, хто підтримує вторгнення РФ, відпрацьовувати, як вони будуть здаватися в полон ЗСУ. 

Тим часом в ГУР МО заявляють, що зберігається висока ймовірність завдання ракетних ударів по Україні з території Білорусі. Що стосується можливого наступу звідти, то такий сценарій у розвідці наразі вважають малоймовірним. 

У Кремлі ухвалили рішення про те, що білоруські військові мають брати безпосередню участь у війні. Лукашенко намагається утриматись від цього кроку. Але поле для маневру має обмежене. Про цілі Путіна, про ризики для Лукашенка та про те, що необхідно зробити країнам Заходу — читайте у статті Володимира Кравченка "Чи вторгнуться війська Лукашенка в Україну?".