UA / RU
Підтримати ZN.ua

На рахунок НБУ для допомоги українській армії надійшло вже 11,4 мільярда гривень

З-за кордону на рахунок перевели 3,3 мільярда гривень.

З початку війни українці та іноземці перерахували на рахунок Національного банку України, створений для підтримки Збройних сил, 11,4 мільярда гривень в еквіваленті. У тому числі в іноземній валюті 3,3 мільярда гривень, повідомляє «Інтерфакс».

Гроші, зокрема, надходять із США, Великої Британії, Польщі, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Чехії, Китаю, Франції та Канади. За повідомленням НБУ, залишок коштів на рахунку становить 61,2 мільярда гривень.

Читайте також: Війна Росії проти України поставила під загрозу світове виробництво чіпів — Reuters

НБУ вже передав на потреби Нацгвардії 950 мільйонів гривень, до Нацполіції – 1,65 мільярда гривень, на потреби Міністерства оборони – 8,1 мільярда, на потреби Держприкордонслужби – 720 мільйонів гривень.

На рахунок Міністерства соціальної політики, який було відкрито 1 березня для гуманітарних цілей, було перераховано 242 мільйони гривень в еквіваленті. Зокрема, з-за кордону прийшло 117,6 мільйона гривень у валюті.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України ухвалив рішення відкрити спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України.

Для зарахування коштів у національній валюті:

Також Мінцифри запустило оновлену послугу «Повернись живим». Гроші з єПідтримки тепер можна витратити на допомогу українській армії. Кошти можна переказати через Portmone.