UA / RU
Підтримати ZN.ua

На подвір'ї храму Бучі з'явилася каплиця. Щоб пам'ятати про вбитих і забути про вбивць

У районі Лісова Буча на подвір’ї Храму святих апостолів Петра та Павла УПЦ поставлено каплицю.

У районі Лісова Буча на подвір’ї Храму святих апостолів Петра та Павла УПЦ поставлено каплицю та Святий Хрест на згадку про загиблих у лютому— квітні 2022 року бучанців.

«Довго стояла, думала, читала... і ніяк не могла зрозуміти, що мене в цій благородній справі так збентежило і стурбувало. Табличка... Там немає згадки про те, що Буча була окупована і наші люди загинули від рук російських солдатів під час загарбницької війни Росії», — розповіла місцева жителька, яка надіслала до редакції фото.

Коментар ZN.UA:

Пам'ятний хрест освячено предстоятелем УПЦ митрополитом Онуфрієм. Прибрати з назви УПЦ МП дві літери, які вказують на належність до російської церкви та ідеології, що оголосила справжній хрестовий похід проти України, щодня «благословляючи» російську армію на вбивства мирних людей, — не означає стати українською церквою. Це цинічний прояв конформізму, спроба всидіти на двох стільцях і про всяк випадок не написати/не вимовити зайвого.

Безумовно, бучанцям, які пережили трагедію і продовжують жити в місті, ходити в магазин, гуляти із собакою або вести до школи дитину, не треба пояснювати, від чиїх рук загинули їхні близькі та сусіди по будинку. Від Храму до вулиць Вокзальної та Яблонської недалеко ходити.

Однак віддати шану тим, кого в ті дні позбавили життя російські солдати, можна лише правдою. Її ж необхідно нести і тим, хто через двадцять років прийде до цієї каплиці молитися.

Читайте також: Окрім Лаври СБУ прийшло з обшуками до Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ МП

Нагадаємо, зранку, 22 листопада, Служба безпеки України прийшла з обшуками у Києво-Печерську Лавру. Українська спецслужба перевіряла приміщення на наявність зброї. Також дивилися, чи не ховаються на території Лаври ДРГ.