UA / RU
Підтримати ZN.ua

На початок січня прогнозують 20-25 тисяч хворих на коронавірус у день - Шмигаль

За словами прем'єра, посилення карантину дозволить уникнути зростання захворюваності до 32 тисяч на добу.

Кабінет міністрів України очікує, що на початку січня кількість нових випадків COVID-19 становитиме 20-25 тисяч на добу. Посилення карантину на початку січня планується для того, щоб не допустити колапсу медичної системи. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю "Українській правді".

За його словами, посилення карантинних заходів в Україні дозволить уникнути зростання захворюваності до 32 тисяч на добу, за яких медсистема може впасти.

"Попередньо розрахунки, які ми бачимо на першу декаду січня, прогнозують десь в районі 20-25 тисяч хворих в день. Ми не будемо чекати 32, щоб медична система рухнула. Звичайно, карантин треба вводити до цієї цифри", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Національний карантин: як ресторани працюватимуть у новорічну ніч

Кабінет міністрів прийняв рішення про посилення карантинних обмежень в січні. Серед іншого, з 8 по 24 січня заборонять відвідувати заклади громадського харчування, закриють розважальні заклади, спортзали, фітнес-центри тощо. Салони краси та перукарні працюватимуть за умови попереднього запису і без очікування в залі.

При цьому уряд продовжив до 28 лютого загальнонаціональний карантин і режим надзвичайної ситуації. Крім того, тепер заклади громадського харчування (крім січневого карантину) зможуть працювати до 23:00, а не до 22:00, як зараз. Розрахункові операції можна буде проводити до 22:00. У новорічну ніч кафе і ресторани зможуть приймати відвідувачів до 01:00.

Детальніше про те, чи потрібен Україні локдаун, а також яким він повинен бути ZN.UA поспілкувалося з керівником Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки, колишнім заступником міністра охорони здоров'я часів Уляни Супрун Павлом Ковтонюком. Подробиці - в інтерв'ю Алли Котляр "Нас чекає тривалий період дуже важкою реабілітації".