UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Півдні ЗСУ знищили групу ворожого десанту та 11 одиниць техніки за добу — ОК «Південь»

Через запеклий спротив ЗСУ росіяни зазнають суттєвих втрат.

На Херсонщині та Миколаївщині українські захисники продовжують тримати оборонні рубежі і завдають суттєвих втрат окупантам. Зокрема, за минулу добу їм вдалося знищити групу російських десантників та 11 одиниць військової техніки. Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

«В ході вивчення маршруту просування вглиб окупованої Херсонщини, наша розвідувальна група знищила групу рашистських десантників, заволодівши їх зброєю та засобами зв’язку», – говориться у зведенні.

Також в ОК «Південь» зазначають, що через нездатність ворога просунутися сухопутними шляхами, він вдається до авіаційних ударів. Проте наші військові відповідають росіянам і в повітрі. 

«Не маючи успіху в просуванні на суходолі, ворог випробовує міць наших позицій гелікоптерними ударами з повітря. У відповідь наші Мі-8 нанесли удар по скупченню противника на Херсонщині, а Су-27 - по складу боєприпасів та скупченню ворожої техніки на Миколаївщині», – повідомляють військові. 

Загальні втрати окупантів за минулу добу складають: 39 солдатів та, як мінімум, 11 одиниць техніки: танк Т-62 та 4 броньованих автомобілі, 3 вантажних автівки, автоматизований комплекс радіоелектронної боротьби «Борисоглебськ-2» та 2 гаубиці «Мста-Б». Крім того, зусиллями ЗСУ знищено польовий склад боєприпасів в районі Давидова Броду.

Читайте також: Війська РФ мінують Херсонську область боєприпасами минулого сторіччя

Раніше повідомлялося, що в Миколаївській області від початку вторгнення РФ в Україну загинули понад 300 осіб. 

Чому Україна стала втіленням тих чеснот, які приписувала собі Росія, а Росія втіленням усього печерного, що є в сучасній людині? Подробиці читайте у статті Олександра Щерби «Чому Росія програє війну?»