UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Півдні ЗСУ знищили 19 окупантів, склад боєприпасів і три самохідних гармати ворога — ОК «Південь»

Інші втрати загарбників уточнюються.

За минулу добу в боях на Півдні України ЗСУ знищили 19 окупантів, одну гаубицю, три самохідних гармати і склад боєприпасів ворога. Про це у черговому зведенні повідомляє ОК «Південь».

За інформацією українських військових, російські підрозділи не змогли просунутися по суші на Херсонщині та Миколаївщині. Ворог зазнав втрат і змушений був відступити. 

«Ракетно-артилерійськими підрозділами сил оборони в ході виконання вогневих завдань знищено 19 рашистів, гаубицю «Мста-Б», 3 самохідних гармати «Гіацинт-С» та склад боєприпасів, решта втрат уточнюється», – сказано у звіті ОК «Південь».

Крім того, повідомляється, що росіяни здійснили обстріл позицій ЗСУ з гелікоптера Ка-52. На щастя, обійшлося без втрат. У відповідь Повітряні сили оборони двома Су-25 атакували скупчення противника під Іванівкою на Херсонщині. Армійською авіацією нанесено ще два удари по скупченню противника в районі Солдатського та Давидова Броду. Там ворожі втрати уточнюються.

Читайте також: На Херсонщині окупаційна влада боїться за власне життя через спротив місцевих — ОК «Південь»

Раніше повідомлялося, що ЗСУ збили 4 ракети, випущені російськими військами з підводного човна.

Чи повинна Україна добиватися на міжнародному рівні визнання Росії державою-терористом? А може, краще — державою-спонсором тероризму? Яка різниця між цими термінами, і, взагалі, чи варто Україні витрачати сили й час на цей напрям боротьби з РФ? Читайте у статті Гюндуза Мамедова «Як нам правильно покарати Росію».