UA / RU
Підтримати ZN.ua

На організацію харчування в школах виділять мільярд грн субвенції

У Кабміні стурбовані реформою шкільних харчоблоків.

Уряд виділить в 2021 році субвенцію в 1 млрд грн на модернізацію харчоблоків шкільних їдалень. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, передає "Укрінформ".

"На сьогодні важливо забезпечити реформу харчоблоків.... У 2020 році 400 млн грн (на модернізацію харчоблоків в школах - ред.). На наступний рік велика субвенція в 1 млрд грн, де є можливість сформувати безпечне і здорове середовище в рамках харчоблоків. Місцева влада майже 100 млн дала на формування цього середовища", - сказав Шкарлет.

За його словами, крім того, що в харчоблоках шкіл повинно бути відповідне обладнання для приготування корисних страв, то і при зміні меню раціону, продуктів, треба також забезпечити відповідні професійні кадри, які здатні готувати відповідно до норм.

За інформацією Шкарлета, майже 52 тис. учнів професійно-технічних навчальних закладів вчаться саме за професією "кухар" в 424 закладах профосвіти. Затверджено стандарт професійної освіти за фахом "Кухар дитячого харчування". У 7 областях на базі закладів професійної освіти створено 9 навчально-практичних центрів сучасної освіти на загальну суму 13,4 млн грн.

Читайте також: У дитсадках Києва скасували пільги на харчування дітей

Раніше повідомлялося про те, що кожне четверте шкільне меню не відповідає нормі.