UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Луганщині поліцейські затримали бойовика "ЛНР"

Чоловік воював проти України з 2015 року.

В ході розшукових заходів поліцейські викрили 24-річного жителя міста Сєвєродонецьк, який брав участь в незаконному збройному формуванні "Зоря" так званої "ЛНР".

Про це повідомив відділ комунікації поліції Луганській області.

"Чоловік розповів поліцейським, що у 2015 році він вступив до лав НВФ так званої" ЛНР ", де обіймав посаду заступника командира взводу батальйону "Зоря", який дислокувався на території обласного військкомату в Луганську. За словами чоловіка, через пів року через конфлікт з командиром і поганих умов служби він залишив лави батальйону і поступив в інший батальйон бойовиків - "Брянка СРСР", - йдеться в повідомленні.

За свою "службу" проти України чоловік отримував зарплату в розмірі 15 тисяч російських рублів, але розчарувався в ідеях бойовиків і покинув частину, виїхавши на заробітки в РФ.

Читайте також: Росія намагається поглинути окупований схід України – внутрішній документ ЄС

Пізніше чоловік повернувся на підконтрольну Україні територію в Сєвєродонецьк.

В рамках відкритого за даним фактом кримінального виробництва за ч.2 ст.260 КК України слідчі завершують слідство і найближчим часом направлять до суду обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження.

Раніше повідомлялося, що в Донбасі за добу збройні формування Російської Федерації 12 раз порушували режим припинення вогню.

Захисник України отримав поранення, повідомляє штаб операції Об'єднаних сил на сторінці в Facebook.

Поблизу Авдіївки ворог відкривав вогонь з мінометів 82 калібру, біля Водяного - з гранатометів різних систем.

У районі населеного пункту Гранітне окупант використовував великокаліберні кулемети. У цьому ж напрямку по українських позиціях БПЛА зробив два постріли ВОГ-17.

Біля Причепилівки російські найманці відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів і станкових протитанкових гранатометів, а у Павлопіль - ще і з протитанкових ракетних комплексів.

Також раніше підтримуване Росією терористичне угрупування "ЛНР" заявила, що вона порушила кримінальну справу проти затриманого Мінськом опозиційного журналіста і блогера Романа Протасевича.