UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Харківщині знайшли ще одну катівню: в поліції розповіли деталі про жахливі звірства окупантів

Катівню виявили в селі Піски-Радьківські. Людей тут били та закопували живцем, у них виривали зубні протези.

На Харківщині, а саме в селі Піски-Радьківські Ізюмського району виявили ще одну катівню російських окупантів. Про це у своєму Facebook повідомив начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

Після деокупації села до поліції звернулись його жителі. Вони повідомили, що в підвалі одного з будинків російські військові утримували полонених – місцевих мешканців, атовців та бійців ЗСУ. За свідченнями людей, звідти постійно долинали крики.

Читайте також: “Зло повинно мати ім'я”: в Україні запрацював фонд для виплати винагород за інформацію про воєнних злочинців

«Поліції точно відомо про катування закопування/викопування в землю заживо та застосування протигаза з тліючою тряпкою. Також в катівні знайдені фалоімітатор, коробку з вирваними зубними протезами, дроти з мотузками і лист з опитуванням одного з чоловіків, які були тут», – написав Сергій Болвінов.

 

Він додав, що поліції відомі прізвища та імена військовослужбовців, над якими знущались росіяни. Слідчі та прокурори працюють над встановленням усіх фактів, які відбулися у цій катівні.

Читайте також: Американські бранці "молилися за смерть" під час визволення з полону російських окупантів

Нагадаємо, видання The Guardian опублікувало матеріал про неонацистську групу «Русич», лояльну до Кремля, яка бере участь у війні проти України та скоює злочини проти полонених. Учасники групи відверто пропагують тортури над ув’язненими включно з «ампутацією частин тіла».