UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Ірану викликало посла України після реакції Подоляка на вибухи в країні

Країні-союзнику Росії не сподобалися висловлювання радника глави ОП

Міністерство закордонних справ Ірану викликало посла України після реакції радника глави офісу президента Михайла Подоляка на вибухи у місті Ісфаган. Про це йдеться на сайті МЗС Ірану.

"Після оприлюднення радником Офісу президента України дивної позиції щодо теракту проти об'єкту в Ісфахані, тимчасового повіреного у справах посольства цієї країни викликано в МЗС", - написано в заяві іранського відомства.

МЗС Ірану повідомляє, що під час вручення офіційної ноти іранський чиновник вимагав від українського уряду офіційних та невідкладних пояснень із цього приводу.

Читайте також: Іранські безпілотники в Росії вичерпуються, але росіяни просять Іран продати ще – ISW

"Висловивши сподівання, що подібні позиції більше не повторяться, тимчасовий повірений у справах України зазначив: він негайно зобразить ситуацію своєму уряду і передасть отриману відповідь міністерству закордонних справ", - додано в заяві іранського відомства.

Нагадаємо, раніше міністерство оборони Ірану заявило про атаку безпілотниками на оборонний завод у місті Ісфаган у центральній частині країни. За інформацією іранських військових, завод був атакований увечері 28 січня.