UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Франції про теракт росіян в Оленівці: винні повинні бути покарані

Ще одна країна суворо засудила злочинні дії росіян в Україні.

Міністерство закордонних справ Франції висловило співчуття усім постраждалим від трагедії у СІЗО Оленівки, а також підкреслило необхідність покарання винних у цинічному вбивстві українських полонених. Про це йдеться в офіційній заяві на сайті відомства.

«Франція висловлює жах у зв'язку з повідомленнями про вбивства та акти тортур стосовно українських військовополонених у слідчому ізоляторі Оленівка, що перебуває під окупацією Російської Федерації. Якщо ця інформація підтвердиться, то винні та всі особи, відповідальні за подібні злочини, які грубо порушують міжнародне гуманітарне право, повинні будуть відповісти за свої дії», – сказано у повідомленні.

В МЗС Франції наголосили, що за військові злочини не може бути безкарності, тому країна активно співпрацює як із українськими судовими органами, так і з Міжнародним кримінальним судом, щоб винні не змогли уникнути наслідків за свої дії. 

Читайте також: Удар по Оленівці — свідоме масове вбивство українських військовополонених — Зеленський

Нагадаємо, що 29 липня російські окупанти підірвали приміщення СІЗО в Оленівці, де утримувалися українські військовополонені. За інформацією InformNapalm, росіяни спалили українців уві сні за допомогою термобаричної зброї. Теракт будуть розслідувати МКЧХ та ООН.

Прагнучи притягнути до відповідальності Путіна&Ко, українська влада і юристи-міжнародники працюють над створенням Спеціального трибуналу, який розглядатиме злочин агресії Росії проти нашої країни. Чи вдасться Києву реалізувати цю ініціативу? Чи підтримають її інші країни? Про складнощі створення Спецтрибуналу читайте у статті Володимира Кравченка «Як покарати Путіна за війну з Україною?»