UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВС Білорусі запускає «гарячу лінію» про затриманих в країні

Якщо людини немає в списках, можна залишити контактну інформацію для зворотного зв'язку.

Міністерство Внутрішніх справ Білорусі запускає роботу гарячої лінії, через яку можна дізнатися про місцезнаходження людей, затриманих за участь акціях протесту, повідомляє в своєму Telegram-каналі прес-секретар МВС Ольга Чемоданова.

За її словами, гаряча лінія МВС почне свою роботу 14 серпня о 14:00.

«Можна залишити контактну інформацію для зворотного зв'язку в разі, якщо громадянин не має в списках», - написала Чемоданова.

Читайте також: Затриманих в Білорусі українських активістів випустили з СІЗО

У містах Білорусі шостий день тривають страйки та інші акції проти результатів виборів президента, переможцем яких ЦВК країни попередньо оголосив Олександра Лукашенка. Опозиція в особі його головної конкурентки Світлани Тіхановском результат не визнала.

Люди вийшли на вулиці 9 серпня, відразу після оголошення результатів екзит-полів. ОМОН, міліція і внутрішні війська жорстко придушує протести. Надмірне і невиправдане насильство викликало хвилю обурень. Загинули вже двоє людей.

Всього, за даними МВС Білорусі, затримано понад 7000 осіб, в деяких містах затриманих відпускають, тому що все СІЗО і в'язниці переповнені.

Тримайте руку на пульсі ситуації в Білорусі протестів в с нашим текстовим онлайном.

Чи впаде режим Лукашенка в результаті вуличних протестів, читайте в статті Володимира Кравченка «Білорусь вимагає змін» для ZN.UA.