UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОЗ інформуватиме українців щодо наявності у лікарнях кисню

Регіони України додатково отримають 140 тонн кисню.

Голові МОЗ України Віктору Ляшку доручено інформувати громадськість про ситуацію з киснем та ліжко-місцями у лікарнях країни.

Також міністр має надавати громадськості дані щодо виплати надбавок медикам, повідомляє сайт Офісу президента.

Питання, пов'язані з лікуванням хворих на коронавірус, торкнулися на селекторній нараді під головуванням президента.

Коштів на закупівлю кисневих станцій достатньо всім лікарень, яким це необхідно, також регіони додатково отримають 140 тонн кисню.

"Уряд також виділив кошти обсягом 400 млн грн для областей на закупівлю кисневих станцій, і регіони отримають субвенції на ці потреби. У спеціальному фонді додатково передбачено 800 млн грн. За даними Міністерства охорони здоров'я, коштів на закупівлю кисневих станцій достатньо для всіх лікарень, яким це необхідно. У зв'язку зі зростанням захворюваності медичні установи в регіонах додатково отримають 140 тонн кисню", - йдеться у повідомленні ВП.

Читайте також: Вчені шукають «генетично стійких» до COVID-19 людей — Nature

За даними ВП, голови ОДА мають щодня інформувати мешканців регіонів про ситуацію в лікарнях, наявність місць, забезпечення киснем та інше.

Також повідомляється, що у Херсонській області, яка першою в Україні перейшла до "червоної" зони карантину, зафіксовано зниження показників захворюваності та госпіталізації.

Станом на 3 листопада в країні 23 393 нових випадків COVID-19, повідомили у Telegram-каналі Міністерства охорони здоров'я. Також за минулу добу госпіталізовано 5 935 осіб, одужали – 11 937 осіб, летальних випадків – 720.

Напередодні повідомлялося, що у Миколаївському обласному центрі лікування інфекційних хвороб існує дефіцит кисню.

Цього ж дня в МОЗ повідомили, що напередодні свою роботу відновили два найбільші виробники кисню в Україні, тому зараз його вистачає для всіх хворих на коронавірус.

Про те, чому держава вирішила, що наявність ліжок та вакцини — це все, що потрібно для боротьби з ковідом, читайте у статті "Епідемія: кожен сам за себе. Негласний договір влади та громадян".