UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОЗ: РФ проводить інформаційні атаки на систему охорони здоров'я України

СБУ постійно фіксує нові факти.

Служба безпеки України фіксує нові інформаційні атаки із проросійського боку на систему охорони здоров'я.

РФ розповсюджує фейки про українських е-лікарняних та про медичну систему, повідомила заступник міністра охорони здоров'я Марію Карчевич під час брифінгу на сторінці у Facebook.

"СБУ фіксує ознаки старту нової атаки з проросійської сторони на систему охорони здоров'я. Останніми днями в інформаційному просторі спостерігається поява нових, відверто неправдивих статей, які стосуються реформи е-лікарняних та в цілому роботи електронної системи охорони здоров'я", - заявила Карчевич.

Читайте також: Учені встановили, наскільки маска захищає від хвороби на COVID-19

Практично у всіх пропагандистських матеріалах використовуються наративи російського телебачення, про те, що "система не витримує", а люди начебто "відмовляються від отримання послуг".

"Методами російської пропаганди в Україні намагаються посіяти недовіру до державних медичних послуг та дестабілізувати ситуацію в системі охорони здоров'я. Однак реальний стан справ дозволяє нам спростувати поширені повідомлення", - зазначила Карчевич.

Раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що Україна пройшла пік захворюваності на COVID-19. МОЗ моніторить ситуацію з COVID-19, у тому числі й у Європі та фіксує стрімке зростання нових випадків захворювання.

Раніше повідомлялося, що після виключення України із "зеленого списку" 15 країн-членів Євросоюзу змінили правила, але дозволили вакцинованим українцям в'їзд із туристичною метою. При цьому лишилося 12 країн, які правила в'їзду для українців не змінювали.

Про те, як співіснувати про-вакцинаторам, не-вакцинаторам та коронавірусу, читайте у статті "Перестаньте називати їх "антивакцинаторами".