UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОЗ планує закупити 26 млн доз вакцини: StateWatch озвучує деталі

Експерти рекомендують переглянути комунікаційну кампанію міністерства.  

У планах МОЗ - закупити 26 млн доз вакцини. Їх вистачить на наступних 3 роки, а обійдеться це Україні в майже 8 мільярдів гривень. Про це повідомляють аналітики StateWatch після аналізу бюджетного запиту міністерства на 2022-2024 роки. 

Планується, що на кампанію з вакцинації щороку буде витрачатися 2,6 млрд гривень. Це дозволить зробити щеплення 4,4 млн громадян, або ж 13% дорослого населення матимуть змогу отримати обидві дози вакцини. 

У StateWatch переконані, що МОЗ повинно переглянути свою комунікаційну кампанію. Її варто адаптувати під різні верстви населення та краще боротися з фейками. 

Читайте також: Pfizer запускає випробування мРНК-вакцини проти грипу

За даними соцопитування Фонду "Демократичні ініціативи", більшість українців не підтримують введення обов'язкової вакцинації від коронавірусу для всіх повнолітніх громадян. "За" виступають трохи понад 23% опитаних, проти - майже 52%.

Міністерство охорони здоров’я намагається різними способами стимулювати українців робити щеплення. Один із нещодавніх стимулів – знижки на поїздки в таксі.

23 вересня Україна перейшла у "жовту зону" карантину. Навчальні заклади у цій зоні епіднебезпеки можуть працювати за умови вакцинації 80% персоналу принаймні однією дозою (щепитись мусять і педагоги, і технічний персонал). Станом на 24 вересня більшість шкіл в Україні не могли відкритися через брак вакцинованих співробітників.

Чи врятує учнів вакцинація вчителів та що думають про це самі педагоги, читайте у матеріалі вчителя Михайла Девдери "Чи врятують учителі українців від коронавірусу?"