UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОЗ хоче зробити тести для медуніверситетів чотирьохкомпонентними

Війна за реформу медичної освіти повинна бути війною кожного.

Міністерство охорони здоров'я України хоче змінити наповнення тестів, зробити їх чотирьохкомпонентними. В єдиний державний іспит будуть входити, крім оновленого тесту "Крок", міжнародні іспити IFOM (американський іспит на знання основ медицини з фундаментальних та клінічних дисциплін) і OSCE (демонстрація практичних навичок на реальному об'єкті - людині або муляжі), а також професійна англійська.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Оксана Онищенко.

"Все це є в проекті Положення про "Крок", яке має бути затверджене Кабміном. Зараз йде узгодження документа з Мінфіном, - говорить заступник міністра Олександр Лінчевський. - Ми змінюємо медичну освіту і стикаємося з шаленим опором старої системи. Новий іспит "Крок" призведе до того, що тепер диплом не буде купуватися і продаватися. Всім, хто виступає проти змін, я кажу: почекаємо, поки у вас щось заболить, і ви згадаєте про медичну освіту. Моя персональна зацікавленість в цій історії полягає в тому, що теперішні студенти, можливо, будуть колись оперувати моїх дітей, і я хочу, щоб вони були гарними лікарями. Тому війна за реформу медичної освіти повинна бути війною кожного".

Детальніше про проблеми в Національному медичному університеті читайте у матеріалі Оксани Онищенко "Скуті одним ланцюгом" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".