UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мосійчук повідомив слідству імена загрожували йому осіб

Депутат висловив упевненість, що саме він був основною ціллю вбивць.

Член парламентської фракції "Радикальної партії Олега Ляшка" Ігор Мосійчук заявив, що отримував погрози напередодні вибуху, в результаті якого загинули воє і були поранені троє людей.

Імена тих, хто йому погрожував, політик назвав слідству.

"У мене тверда впевненість, що замах був на мене. Погрожували мені. Погрожували люди як в Україні, так і за межами країни. Я повідомив слідчому їх прізвища", - заявив Мосійчук в ефірі телеканалу ZIK увечері в п'ятницю, 27 жовтня.

Постраждалий під час вибуху депутат висловив упевненість, що саме він, а не хтось інший був основною ціллю організаторів теракту.

Як повідомлялося раніше, у Києві, на вулиці Адама Міцкевича, ввечері 25 жовтня пролунав вибух, в результаті якого постраждали п'ятеро осіб: народний депутат, член парламентської фракції "Радикальної партії" Ігор Мосійчук, охоронець народного депутата, співробітник поліції охорони Руслан Кушнірук, політолог Віталій Бала, а також колишній співробітник юридичного департаменту МВС Михайло Мормиль і киянка Надія Тарасенко, які проходили повз.

Від отриманих поранень Кушнірук і Мормиль померли.

Слідчі розглядають три основні версії теракту: замах на вбивство Мосійчука на замовлення з Росії, у зв'язку з політичною діяльністю та громадянською позицією депутата, а також замах на нього з особистих мотивів.

Також розглядаються версії замаху на журналістів телеканалу Espreso.TV і теракту без конкретної мети.

За фактом вибуху на вулиці Міцкевича відкрито кримінальне провадження за статтею 258 Кримінального кодексу України терористичний акт.

Детальніше читайте в матеріалі "Теракт у Києві: що відомо про замах на Мосійчука".