UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мобільний зв'язок у Польщі: якими операторами можуть коритуватися українські біженці

У Польщі є чотири оператори.

Через військове вторгнення РФ багато українців були змушені виїхати за кордон, зокрема, у Польщу. Біженці з України можуть користуватися роумінгом свої мобільних операторів або купити нову сім-картку у Польщі. Видання Факти ICTV розповіло, які оператори зв'язку є у Польщі та скільки коштують дзвінки в Україну.

Як телефонувати з Польщі в Україну

Щоб подзвонити з Польщі рідним додому, необхідно на спочатку набрати код України +380, а потім набрати девʼять цифр номера.

Хвилина розмови коштує орієнтовно 2,5 злотих, це 21 грн. Через повномасштабну війну в Україні, польські оператори мобільного зв’язку пішли назустріч українцям та значно зменшили вартість послуг.

У Польщі є чотири мобільні оператори: Orange, Play, Plus, T-mobile.

Читайте також: Українці за кордоном: як не втратити тимчасовий захист у Польщі при виїзді з країни

Orange

Цей оператор є лідером на польському ринку. Для українців компанія надає безкоштовні пакети знижує вартість тарифів.

Впродовж першого місяця людина може безоплатно телефонувати в межах Польщі. Також Orange надає 100 хв для безкоштовних дзвінків в України.

Щоб скористатися безплатними хвилинами, під час реєстрації, необхідно ввести код UKRAINA100. Загалом мережа знизила ціни на дзвінки до України на понад 80%.

T-mobile

Це німецький оператор. Він давно працює на ринку Польщі. Компанія також надає українцям певні бонуси.

Наприклад, T-mobile пропонує користувачам 100 хв для дзвінків Польщею. Крім того, оператор скасував плату за роумінг для користувачів сім-карток T-Mobile в Україні.

Також можна обрати різні пакети послуг, які підходять найбільше. Щоб користуватися всіма можливостями мобільного зв’язку, можна придбати стартовий пакет Bez limitów за 5 злотих (42 грн) або 30 злотих (255 грн).

Читайте також: Українці за кордоном: в Польщі можна обміняти українське посвідчення водія

Play

Цей мобільний оператор має понад 14 млн абонентів. Компанія пропонує досить вигідні тарифи на передплатній основі. Для біженців з України також є безкоштовні пакети.

Оператор надає безлімітні дзвінки та смс, 120 хв для дзвінків у Польщі та 10 ГБ інтернету. Ця пропозиція діє впродовж місяця після активації.

Plus

Компанія має спеціальні безкоштовні стартові пакети для українців. Кожна сім-картка містить безплатний 500-хвилинний пакет для дзвінків на українські номери. Також додатково є інтернет – безкоштовно 10 ГБ.

Де можна отримати сім-карту польського оператора мобільного зв'язку

Картки мобільних операторів у Польщі можна безкоштовно одержати в пунктах прийому біженців, або купити на заправках чи в спеціалізованих магазинах.

Незалежно від місця придбання сім-карти, її необхідно зареєструвати. Це можна зробити в офісі мобільного оператора або онлайн. Для цього вам знадобиться закордонний паспорт або номер PESEL.

Раніше ми писали, як біженцям з України можна отримати безкоштовне житло у Польщі.