UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мобілізація в Україні: що відбувається з військовозобов'язаним після приходу до ТЦК

Викликати у військкомат можуть для уточнення даних.

В Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан, що введені через повномасштабне військове вторгнення Росії. Мобілізації підлягають військовозобов'язані чоловіки у віці від 18 до 60 років, яким вручають повістки.

Юрист ГО "Юридична сотня" Ірина Підреза в ефірі загальнонаціонального телемарафону пояснила, що відбувається після візиту до військкомату під час мобілізації, пише УНІАН.

Вона зазначила, що територіальний центр комплектування (ТЦК) або звіряє дані українців, які приходять з повістками, або відправляє на медкомісію. Після висновків лікарів ситуація може мати різні варіанти розвитку.

Читайте також: Загальна мобілізація: чи законне вручення повістки чоловіку, що перебуває на лікарняному

«Бувають абсолютно різні випадки. Буває, коли військовозобов'язаний приходить до територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Там перевіряють, що він стоїть на обліку в тому ТЦК і СП, де він повинен стояти, з документами все нормально і в принципі, на цьому розмова закінчена», – сказала вона.

Юрист наголосила, що після медкомісії можуть вручати так звані «бойові повістки».

«Тобто, якщо виникне потреба в мобілізації саме такої особи, її викликають і вже відносять або до навчань, або в якусь конкретну військову частину для проходження служби», – резюмувала Підреза.

Раніше ми писали, хто може вручати повістки в Україні під час мобілізації.