UA / RU
Підтримати ZN.ua

Минулої доби в чотирьох областях України не зробили жодного COVID-щеплення

Всього в Україні минулої доби зробили 1 585 щеплень.

У неділю, 28 березня, жодного щеплення проти коронавірусу не зробили в Донецькій, Луганській, Рівненській та Чернігівській областях. Усього минулої доби щеплення отримали 1 585 осіб, написав у Facebook міністр охорони здоров'я України Максим Степанов. 

Відповідно до статистики упродовж минулої доби у Донецькій області діагностували 175 нових COVID-випадків, у Луганській - 29, у Рівненській - 139, у Чернігівській - 147.

За весь час вакцинальної кампанії щеплення проти коронавірусу в Україні отримали 198 465 людей, з них отримали першу дозу – 198 464 особи, завершила вакцинацію (отримала дві дози) –  одна особа.

Динаміка вакцинації упродовж 28 березня по регіонах:

"Щеплення проводилось 51 мобільною бригадою з імунізації та 72 пунктами щеплення. Станом на 28 березня 2021 року до листа очікування вакцинації від COVID-19 записались 364 104 людини", - додав міністр. 

Читайте також: Соціологи розповіли про ставлення українців до вакцинації проти COVID-19

Нагадаємо, вакцинація в Україні почалася 24 лютого. Планувалося, що до кінця першого тижня Україна вийде на 10 тисяч щеплень в добу, проте вдалося вийти на показник в три тисячі щеплених. 9 березня міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що процес вакцинації від коронавірусу в країні відбувається не за планом.

У своїй статті для ZN.UA Алла Котляр писала про те, що Україна мала отримати вакцину раніше, ніж це сталося. Однак поставка зривалася. Детальніше про це читайте в матеріалі “Золота гора” від МОЗ".