UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони: «Жінки-військовослужбовці складають 15% від загального складу ЗСУ»

В Україні збільшилась кількість жінок у ЗСУ після 2014 року.

Заступниця міністра оборони Анна Маляр зазначила, що 15% особового складу Збройних силах України становлять жінки-військовослужбовці.

"В Україні в Збройних силах служить багато жінок. Ми за кількістю жінок-військовослужбовців якщо не попереду, то серед перших навіть за стандартами НАТО. У нас на сьогодні працює 56 тис. жінок, це і цивільний персонал, і військовослужбовці. Серед яких військовослужбовців 31 тис. - це 15% від загального складу. Якщо говорити про цивільний персонал, то це майже 25 тис. жінок", – наголосила Маляр під час круглого столу "Захисники і Захисниці. Рівні можливості захищати державу - базовий елемент національної стійкості та сталого розвитку" в середу, 13 жовтня.

Вона також підкреслила, що таке збільшення кількості жінок у Збройних силах відбулося після 2014 року. Лише у 2021 році до військових ліцеїв вступили 107 дівчат.

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна зазначила, що жінок у Збройних силах більшає. "Але, на жаль, жінок, які перебувають на посадах, де приймають рішення, дуже мало. У цьому напрямі необхідно працювати", – додала вона.

Читайте також: Рада збільшила видатки на субсидії та забезпечення ЗСУ

Депутатка від партії "Слуга народу" Ірина Верещук підтвердила чутки про те, що вона може очолити міністерство оборони замість Андрія Тарана.

Як повідомляло ZN.UA, ще влітку в уряді обговорювали ймовірність заміни міністра оборони Андрія Тарана і міністра юстиції Дениса Малюськи. На початку вересня інформацію про відставку Тарана підтвердили ще низка джерел. І хоча прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що чинний міністр перебуває на своєму місці, очільника міністерства ймовірно відправлять у відставку ще восени.