UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони виявило фінансові махінації деяких посадових осіб ЗСУ

Посадові особи завищували суми виплат і нарахувань військовим.

Під час внутрішнього аудиту в Генштабі ЗСУ виявлено порушення при нарахуванні компенсацій і виплат військовослужбовцям, на загальну суму понад 500 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Відзначається, що командувач одного з підрозділів для отримання грошової компенсації подавали недостовірну інформацію про начебто відсутність службового або іншого житла. В ході службового розслідування виявлено факти неправомірної виплати грошової компенсації за найм житла 12 військовослужбовцям на суму 290 тис. грн.

Відзначається, що 242 тис. грн неправомірно виплаченої компенсації відшкодували добровільно. Крім того, чиновника командування Сил логістики залучили до матеріальної відповідальності на суму 48 тис. грн.

Також підтверджено факт переплати одноразової грошової допомоги в розмірі 234 тис.грн при звільненні полковника, чиновника одного з органів управління ЗСУ.

"Йому було нараховано допомогу за весь термін проходження військової служби, в тому числі і за періоди, за які відповідні виплати вже були здійснені".

Було встановлено, що основними причинами неправомірних дій стало неналежне виконання службових обов'язків відповідальними посадовими особами, їх особиста недисциплінованість і порушення вимог Статуту внутрішньої служби.

За допущені порушення винуватців притягнуто до дисциплінарної відповідальності, оголошено суворі догани, начальника одного з управлінь штабу командування сил підтримки ЗСУ попередили про неповну службову відповідність.

Читайте також: Корупція та неефективність

Раніше повідомлялося про те, що колишньому чиновнику Міноборони оголосили про підозру через закупівлю неякісних антіснайперскіх систем.