UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мін'юст виставить на продаж в'язницю у Львові

Виправна колонія у Львові стане третім лотом великого тюремного розпродажу.

Міністерство юстиції України планує вже цієї осені виставити на продаж Львівську виправну колонію №48. Вона розташована недалеко від центру міста. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці в Facebook.

Як зазначив міністр, у 2017 році колонію вирішили заморозити, а в лютому 2018 вивезли останнього засудженого.

"Зараз ця установа швидше схожа на голлівудські фільми, де описується якийсь апокаліпсис", - прокоментував Малюська на відео.

За його словами, для потенційного покупця об'єкт цікавий завдяки непоганому розташуванню. Малюська розповів, що установа знаходиться поблизу центру Львова і займає 10 гектарів. Колонія №48 має більше 40 будівель загальною площею понад 42 000 квадратних метрів. До будівель підключені всі інженерні мережі: електроенергія, каналізація та водовідведення.

"В принципі, ідеально для промислової або житлової забудови. Все, що може цікавити потенційного покупця. Це буде наш третій лот на продаж. Він буде запропонований на продаж також цієї осені", - сказав Малюська.

Раніше Малюська заявив про намір розпродати десятки напівпорожніх в'язниць, а залишити на всю Україну дві в'язниці і СІЗО.