UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мін'юст хоче націоналізувати активи російського олігарха Фрідмана: перелік

У переліку є виробники вод "Моршинська" та "Миргородська".

Міністерство юстиції України у середу, 25 вересня, подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкцій до російських олігархів Міхаіла Фрідмана, Пьотра Авена, Андрєя Косогова та компанії Rissa Investments Limited. Про це повідомили в Мінʼюсті.

Згідно з позовом Мінʼюст просить стягнути в дохід держави:

Читайте також: Стало відомо, що отримає олігарх з РФ Міхаіл Фрідман від Ксав'є Ньєля при продажу оператора мобільного зв’язку lifecell

У Мінʼюсті нагадали, що російські олігархи Фрідман, Авен та Косогов є засновниками та акціонерами компаній, які входять до фінансово-інвестиційного консорціуму "Альфа-Груп".

Водночас дочірні підприємства компанії "Rissa Investments Limited" виробляють та продають мінеральні води на території України, Росії та Грузії. Вони разом з компанією "Rissa Investments Limited" утворюють Групу компаній "Боржомі".

Нагадаємо, інвестиційна компанія LetterOne, серед співвласників якої російські мільярдери Міхаіл Фрідман та Пьотр Авен, придбала 15% акцій Harbour Energy, що є найбільшим виробником нафти у Великій Британії. За умовами угоди, LetterOne не матиме права голосу в Harbour Energy, але отримає частку прибутку Harbour у вигляді дивідендів.