UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінфін Росії хоче скоротити видатки на окупований Крим

За два роки - на 17,6 млрд рублів.

Міністерство фінансів Росії планує скоротити видатки на анексований Крим - у найближчі два роки на півострів виділять на 17,6 млрд рублів менше, повідомляють «РИА-Новости».

Документ під назвою «Методика розрахунку граничних базових бюджетних асигнувань федерального бюджету за державними програмами і непрограмними напрямками діяльності» опубліковано у четвер, 6 серпня.

Під скорочення може потрапити програма «Соціально-економічний розвиток Криму і Севастополя». Її прийняли після окупації півострова в 2014 році і кілька разів продовжували, востаннє - до 2024 року. На реалізацію повинні були виділити понад 800 млрд рублів.

Якщо пропозиції Мінфіну підтримають, в 2021 році на Крим виділять на 8,5 млрд рублів менше - 76,1 мільярда. У 2022 році - на 9,1 млрд - 82,3 мільярда (за діючим курсом - це близько 116,5 млн і 124,8 млн доларів відповідно).

Читайте також: Україна скерувала до Гааги вісім повідомлень про військові злочини в окупованому Криму

Економіка Росії продовжує знижуватися під ударами санкцій і пандемії коронавірусу. І фінансування окупованих територій стає для Кремля дедалі більш обтяжливим.

29 липня Європейський Союз затвердив продовження санкцій проти Росії, накладених через анексію Криму і агресію в Донбасі. Обмеження стосуються фінансового, енергетичного і оборонного сектора країни, а також товарів подвійного призначення.