UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міліціонери, які надягли на Мельника браслет, не знали, як він працює

Компанія, яка поставила МВС системи контролю, не проводила інструктаж працівникам міліції про особливості роботи з ними.

Екс-ректор Петро Мельник втік з-під домашнього арешту 9 серпня, знявши з руки спеціальний браслет, оскільки ані міліція, ані постачальники браслетів не були підготовлені до роботи з ними.

Такий висновок можна зробити зі слів старшого інженера відділу зв'язку матзабезпечення ГУ МВС у Київській області Ігоря Ганенка.

Спочатку суд допитав менеджера з робои з ключовими абонентами компанії Benish GPS Ukraine Олену Сімакову. Як повідомила суду Сімакова, компанія зобов'язалася лише поставити МВС системи контролю, але не навчати співробітників міліції особливостей роботи з ними, пише Коммерсант-Україна.

Під час допиту з'ясувалося, що Ганенко протягом 2013 року кілька разів проводив інструктаж з обслуговування системи, не знаючи всіх тонкощів роботи пристрою. "На фірмі нам пояснили не все", - пояснив інженер. Сімакова також зізналася, що й сама не цілком розбирається в роботі системи.

"Ми побачили, що звинувачувати мого підзахисного немає в чому. Що він міг знати, якщо ті, хто його навчав, самі підготовлені погано?" - сказав адвокат Василя Вдовиченка - Олександр Верголяс.

Зазначимо, що Вдовиченко є головним обвинуваченим співробітником МВС, який мав відстежувати сигнали з браслета Мельника.

Нагадаємо, ректора Національного університету державної податкової служби Петра Мельника було затримано 27 липня працівниками міліції у власному кабінеті при отриманні хабара. 1 серпня як запобіжний захід Печерський райсуд визначив Мельнику домашній арешт (адвокати заявляли про погіршення стану його здоров'я).

7 серпня на нього одягли спеціальний браслет, який дозволяє відстежувати переміщення арештованого. У ніч на 9 серпня Мельник зняв браслет і зник у невідомому напрямку.

12 серпня Печерський райсуд дозволив затримати ректора для доставки до суду з метою зміни запобіжного заходу. 14 серпня Мельника було оголошено в міжнародний розшук.

Незабаром стало відомо, що оголошений в розшук Петро Мельник перебуває в місті Сан-Маркос у Каліфорнії (США). Українська сторона направила до США клопотання про його екстрадицію. !zn

Читайте також:

Ректор-утікач Мельник був знайомий з міліціонером, який дозволив йому втекти

Міліціонер, який чергував у ніч втечі Мельника, повідомив про зняття браслета, але реакції не послідувало

Мельник не збирається повертатися до України

ГПУ сподівається, що США видворять Мельника до країни, яка видасть його Україні