UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мер Нової Каховки та його заступник поїхали з міста

Місцева влада продовжить працювати дистанційно.

Міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко та його перший заступник Олег Тарабака виїхали із захопленого росіянами міста та вирушили до Запоріжжя.

У коментарі «Суспільне Херсон» посадовець пояснив ухвалене рішення  тиском окупантів, які не дають нормально працювати. Коваленко і Тарабака продовжуватимуть виконувати обов’язки дистанційно.

«З початку війни, 24 лютого, майже п’ять місяців ми продовжували виконувати свої обов’язки. На сьогодні, стає не можливим працювати, через постійний тиск військових РФ. Тому ми вимушені виїхати до підконтрольної ЗСУ території та будемо працювати дистанційно», - додав він.

Читайте також: У Каховці згоріла машина колаборантки - "начальниці" відділу освіти

Раніше міністерка з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук закликала мешканців Запорізької і Херсонської областей якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. За словами Верещук, бої за деокупацію українських територій будуть важкими, російські окупанти спробують прикритися мирними жителями як живим щитом.

Страх і брехня – все, що треба знати про політику Росії як на власних, так і на окупованих нею територіях. Як окупанти облаштовувалися на захоплених територіях і варто пам'ятати Україні, читайте у статтях Валентини Самар «Південь. «Звільнення» в неволю» та «Як Росія облаштовується на окупованому півдні» у ZN.UA.