UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мер Чернігова назвав придурками тих, хто збере дітей на лінійки в День знань

На думку міського голови, проведення масових заходів погіршить епідеміологічну ситуацію в місті.

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко просить педагогічні колективи шкіл утриматися від проведення урочистих лінійок 1 вересня.

Атрошенко на ранковій нараді в міськраді заявив, що проведення лінійок і масове скупчення людей погіршить епідеміологічну ситуацію в місті, повідомляє місцевий ресурс ЧEline.

Мер нагадав, що був наказ про рекомендації не проводити лінійки. Єдина група дітей, для яких є можливість проведення дзвінка, це першокласники.

"Той придурок, який вважає, що зібрати на вулиці людей - це безпечно, то це просто неосвічена людина", - цитує видання Атрошенко.

Читайте також: Учні четвертих та дев'ятих класів складатимуть іспити з трьох предметів

Мер Чернігова допустив можливість скасування всіх святкових заходів до Дня міста в Чернігові. Остаточне рішення про проведення масових заходів у місті, буде винесено 15-17 вересня.

В Україні святкування 1 вересня зазвичай супроводжується масовими заходами з великою кількістю людей. В цьому році в МОЗ підготували поради школам, як організувати свято дітям, не піддаючи їх ризику інфікування коронавірусом.

Для майбутніх першокласників свято 1 вересня стане першим в шкільному житті, а для старшокласників прийдешній навчальний рік буде важливим періодом підготовки до початку самостійного життя.

Початок навчального року викликає бурю емоцій у дітей і батьків, щедро вихлюпується в мережу у вигляді мемів і фотожаб.

ZN.UA звернулося із запитом до МОН з проханням повідомити, скільки 11-класників і 1-класників піде в школи 1 вересня. Також було цікаво, скільки їх було останні 5 років. 

Скільки коштує зібрати дитину в школу і на чому можна заощадити, читайте в статті Олени Парфеновой "Дорога школа: скільки коштує зібрати дитину, і де заощадити", а як допомогти дитині адаптуватися до школи і бути успішним, розповідає Ольга Тимошенко в статті "Сім порад батькам першокласників".