UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мер Бучі назвав число мирних жителів, які загинули під час російської окупації

Змогли ідентифікувати лише половину всіх тіл.

Мер Бучі Анатолій Федерук заявив, що 320 мирних жителів загинули під час російської окупації міста. Про це голова розповів в інтерв'ю виданню "Голос Америки". З них ідентифікувати змогли 163 людей.

"Виявили ще два тіла у селі Луб'янка, розстріляних. І шість тіл у селі Здвижівка, Бучанської громади. І щодня ми знаходимо все нові та нові тіла загиблих, у різних куточках нашого міста – на городах, у паркових зонах, на теренах дитячих майданчиків. Це, крім тих, про які вже писали ЗМІ", – каже пан Анатолій.

На вулицях лежали загиблі від кульових поранень, а не осколкових. Тобто людей розстрілювали з автоматів. Під час окупації у місті залишалися 3700 людей.

Читайте також: Як Буча боролася за життя: поява на світ Аліси та історія польового шпиталю на дому

Нагадаємо, 2 квітня від загарбників вдалося звільнити всю Київщину. Міста області почали поступово розміновувати та допускати туди журналістів, волонтерів. Братські могили, обгорілі тіла на тротуарах та зґвалтовані неповнолітні – вітчизняні ЗМІ та інші інформаційні ресурсі продовжують публікувати свідчення з територій, які близько місяця перебували під окупацією.