UA / RU
Підтримати ZN.ua

Медведчук не оскаржив рішення суду щодо книги про Стуса

Медведчук не подав касаційну скаргу на рішення апеляційного суду по книзі "Справа Василя Стуса".

Депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук, який зараз перебуває під домашнім арештом у справі про держзраду, не подав касаційну скаргу на рішення апеляційного суду по книзі «Справа Василя Стуса». Про це повідомив журналіст Вахтанг Кіпіані.

«Є хороша новина. Є документальне підтвердження, що Медведчук не подав касаційну скаргу на рішення апеляційного суду по книзі "Справа Василя Стуса". Отже, крапка ім'ям України поставлена. Лояльний КДБ екс-адвокат не отримав бажаного - немає заборони книги "в будь-який спосіб на будь-якій території", ніяких вилучень з моїх текстів, ні спроби отримати фактичне вето на згадку свого імені в контексті розправ над українськими поетами Стусом і Литвиним», - написав Кіпіані в Facebook.

Кіпіані додав, що попереду ще рішення суду, що стосується розміру витрат на юридичну допомогу. Також журналіст повідомив, що Медведчук не хоче компенсувати оплату роботи захисників видавництва Vivat.

Нагадаємо, в квітні 2021 року автор книги "Справа Василя Стуса" Вахтанг Кіпіані виграв справу про заборону розповсюдження книги в апеляційному суді столиці. Апеляційний суд постановив стягнути з колишнього адвоката Василя Стуса Віктора Медведчука 139,5 тис. грн на користь видавництва Vivat в якості компенсації витрат за судову тяганину.