UA / RU
Підтримати ZN.ua

Масове отруєння на «Дніпровських зорях»: ЗМІ повідомляють про 15 постраждалих

«Ми підозрюємо харчове отруєння, проте, за наказом МОЗ ми зобов’язані зробити посіви на COVID-19».

На базі відпочинку «Дніпровські зорі», що на Запоріжжі, зафіксували масове отруєння відпочивальників. Про це повідомила пресслужба Кирилівської сільської ради, додаючи, що всіх хворих відправили вже до лікарні, де їм також зроблять тест на коронавірус.

«Відпочиваючі на б/в «Дніпровські зорі» стали масово скаржитись на погіршення стану здоров’я ввечері 1 липня, після прийому їжі. У людей спостерігається пронос, блювота, підвищення температури. Бригади швидкої допомоги вивозять відпочиваючих із поганим станом здоров’я до інфекційного відділення Якимівцької ЦРЛ», — йдеться в повідомленні.

Самі відпочивальники, за даними директорки місцевої лабораторії Ірини Мохур, пов'язують своє нездужання з прийомом їжі чи купанням у басейні.

«Ми підозрюємо харчове отруєння, проте, за наказом МОЗ ми зобов’язані зробити посіви на COVID-19 усім тим у кого спостерігається підвищення температури», — зазначила Мохур.

Наразі на місці інциденту працюють представники поліції. ЗМІ повідомляють про 15 постраждалих.

Читайте також: Через використання ґрунтових вод до 200 мільйонів осіб опинилися під загрозою отруєння миш'яком

Наприкінці лютого Державна служба з надзвичайних ситуацій Тернопільської області повідомила про те, що з підозрою на харчове отруєння госпіталізовано 25 студентів коледжу посиленою військової підготовки.

За словами представників пресслужби ДСНС, в осередку захворювання проводиться комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів.