UA / RU
Підтримати ZN.ua

Масниця: прості рецепти смачних млинців

Цього дня прийнято готувати млинці з різними начинками.

11 березня у християн східного обряду починається Масничний тиждень. Традиційною стравою на Масницю є млинці. Їх готують з солодкими та солоними начинками. Важливо уникати  м'ясних варіантів, адже це тиждень перед Великим постом, коли забороняється вживати м'ясо.

Млинці на кефірі

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Збити яйця з цукром, влити кефір, посолити і перемішати.
  2. Поступово всипати борошно, заздалегідь просіяне з содою. Добре перемішувати тісто, щоб не було грудочок. Потім додати в тісто молоко або воду, ще раз все перемішати.
  3. Накрити тісто серветкою і дати постояти при кімнатній температурі 20-30 хвилин.
  4. Долити в тісто повільно ще трохи води або молока, щоб воно стало по консистенції, як рідка сметана. Знадобиться близько 1/3 склянки води або молока. Додати рослинну олію, добре перемішати.
  5. Сковороду змастити невеликою кількістю рослинної олії і добре розігріти. Випікати млинці до золотистого кольору.

Читайте також: Великдень: коли він буде у 2024 році

Гречані млинці

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Змішати молоко, ванільний екстракт, мигдаль, борошно, розпушувач та очищений банан та збий усе до однорідної маси блендером чи вінчиком.
  2. Добре розігріти пательню, змастити маслом.
  3. Виклади на пательню 3 ст. ложки тіста. Готувати до золотистого кольору з обох боків.
  4. Перед подачею змастити гарячі млинці кленовим сиропом.

Млинці на сироватці

Інгредієнти:

Приготування:

  1. У глибоку ємність розбити яйця, додати цукор. Добре збити блендером суміш до піни.
  2. Додати сироватку та харчову соду, збити блендером до однорідної маси, додати олію.
  3. Поступово до рідкої основи всипати просіяне борошно, все перемішати до однорідної консистенції.
  4. Млинці випікати на добре розігрітій сковороді до готовності з обох боків.

Млинці на кип'ятку

Інгредієнти: