У 2023 році 20 лютого розпочинається Масляна. Святкування триватиме до 26 лютого. За традицією, на Масляну прийнято готувати млинці з різними начинками. Оскільки одразу після свята настає Великий піст, тому начинки мають бути без м'яса.
Начинка з маринованими огірками та сиром
Інгредієнти:
- сир домашній – 300 г;
- сметана – 0,5 скл.;
- огірки мариновані – 3 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- зелена цибуля – 0,5 пучка;
- кріп – 0,5 пучка;
- сіль – на смак;
- перець чорний мелений – на смак.
Приготування:
- Сир розітріть зі сметаною за допомогою виделки. Посоліть та поперчіть його на смак.
- Кріп і цибулю подрібніть ножем.
- Дрібно наріжте огірки.
- На великій тертці натріть часник.
- Змішайте зелень, часник і огірки з сирною масою.
Начинка з вершковим маслом і твердим сиром
Інгредієнти:
- сир – 250 г;
- масло вершкове – 50 г;
- яйця курячі – 2 шт.;
- сир твердий – 60 г;
- сіль – на смак;
- перець мелений – на смак.
Приготування:
- Зваріть яйця, очистить та відокремте жовтки від білків.
- Сир розімніть виделкою з розм’якшеним маслом.
- Додайте сіль, жовтки і тертий сир. Добре перемішайте.
Начинка з грибами та рисом
Інгредієнти:
- печериці свіжі – 700 г;
- рис – 1 склянка (180 г);
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- майоран сушений – 1 ч.л.;
- сіль, чорний мелений перець – на смак.
Приготування:
- Печериці відваріть в підсоленій воді (протягом 20 хвилин після закипання) і дрібно наріжте.
- Рис зваріть до повної готовності і злийте воду, промивати його не треба.
- Цибулю наріжте середніми кубиками, моркву подрібнити на тертці.
- Обсмажте овочі на пательні до золотистого кольору, за 2 хвилини до закінчення процесу, додайте сушений майоран.
- Змішайте всі підготовлені інгредієнти, приправити на смак сіллю і чорним меленим перцем.
Начинка з капустою
Інгредієнти:
- цибуля – 2 шт.;
- морква – 2 шт.;
- капуста – 1 шт.;
- олія – 4 ст. л;
- сіль, перець – на смак.