UA / RU
Підтримати ZN.ua

Масляна 2022: смачні начинки для млинців

Млинці – це традиційна страва на Масляну.

28 лютого розпочинається Масляна. Святкування триватиме до 6 березня. За традицією, на Масляну заведено готувати млинці з різними начинками. Оскільки одразу після свята настає Великий піст, тому готувати м'ясні начинки не можна.

Начинка з сьомгою та сиром

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Сьомгу нарізати невеликими кубиками.
  2. Зелену цибулю помити, дрібно нарізати.
  3. У ємності змішують вершковий сир та сметану до однорідної консистенції, додають сіль.
  4. Нарізану рибу змішують з сирною масою.

Начинка з грибами

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Цибулю та часник очищають, дрібно нарізають та пасерують до золотистого кольору на сковороді.
  2. Печериці помити, дрібно нарізати, додати до цибулі, посолити, поперчити, обсмажувати ще 5-7 хвилин.
  3. Покласти готову начинку до ємності, щоб вона охолола.

Читайте також: Собор Іоанна Предтечі: заборони свята та народні прикмети

Начинка з маринованими огірками

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Сир та сметану розім’яти виделкою, додати сіль та перець.
  2. Кріп та цибулю помити, дрібно нарізати.
  3. Огірки нарізати дрібними кубиками, покласти у друшляк (щоб з них вийшла зайва волога).
  4. Подрібнити часник.
  5. У великій ємності ретельно перемішати масу з сиру та сметани, маринованих огірків, кропу та зеленої цибулі.

Солодка начинка: сир, вишня та мак

На Масляну також можна приготувати млинці зі смачною потрійною солодкою начинкою. До її складу входить мак, сир та вишні.

Інгредієенти: