28 лютого розпочинається Масляна. Святкування триватиме до 6 березня. За традицією, на Масляну заведено готувати млинці з різними начинками. Оскільки одразу після свята настає Великий піст, тому готувати м'ясні начинки не можна.
Начинка з сьомгою та сиром
Інгредієнти:
- Сьомга слабосолона – 100 г
- Вершковий сир – 200 г
- Сметана – 80 г
- Зелена цибуля – на смак
- Сіль – на смак
Приготування:
- Сьомгу нарізати невеликими кубиками.
- Зелену цибулю помити, дрібно нарізати.
- У ємності змішують вершковий сир та сметану до однорідної консистенції, додають сіль.
- Нарізану рибу змішують з сирною масою.
Начинка з грибами
Інгредієнти:
- Печериці – 200 г
- Олія – 1 ст.л
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль, чорний мелений перець – на смак
Приготування:
- Цибулю та часник очищають, дрібно нарізають та пасерують до золотистого кольору на сковороді.
- Печериці помити, дрібно нарізати, додати до цибулі, посолити, поперчити, обсмажувати ще 5-7 хвилин.
- Покласти готову начинку до ємності, щоб вона охолола.
Читайте також: Собор Іоанна Предтечі: заборони свята та народні прикмети
Начинка з маринованими огірками
Інгредієнти:
- Сир домашній – 300 г
- Сметана – 0,5 скл.
- Огірки мариновані – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Зелена цибуля – 0,5 пучка
- Кріп – 0,5 пучка
- Сіль, чорний перець – на смак
Приготування:
- Сир та сметану розім’яти виделкою, додати сіль та перець.
- Кріп та цибулю помити, дрібно нарізати.
- Огірки нарізати дрібними кубиками, покласти у друшляк (щоб з них вийшла зайва волога).
- Подрібнити часник.
- У великій ємності ретельно перемішати масу з сиру та сметани, маринованих огірків, кропу та зеленої цибулі.
Солодка начинка: сир, вишня та мак
На Масляну також можна приготувати млинці зі смачною потрійною солодкою начинкою. До її складу входить мак, сир та вишні.
Інгредієенти:
- Вишня – 150 г
- Сир – 150 г
- Сметана – 1-2 ст.л
- Цукрова пудра – 1.5 ст.л
- Ванільний цукор – 0,5 ч.л
- Мак –150 г