UA / RU
Підтримати ZN.ua

Маріупольським гуманітарним коридором евакуювали ще 344 людини — Верещук

Серед них люди з Маріуполя, а також інших населених пунктів Запорізької і Донецької областей.

Протягом 4 травня в рамках маріупольського гуманітарного коридору вдалося евакуювати ще 344 людини. Про це повідомила віцепрем’єр-міністр і міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у Telegram.

За її словами, люди з самого Маріуполя, а також інших населених пунктів Запорізької і Донецької областей уже приїхали в Запоріжжя.

"Це жінки, діти та люди похилого віку з Маріуполя, Мангуша, Бердянська, Токмака та Василівки. Всі вони щойно прибули до Запоріжжя. Ще одна наша маленька перемога", — розповіла Верещук.

Віцепрем’єр висловила подяку працівникам ООН і Міжнародного Комітету Червоного Хреста, водіям і співробітникам ДСНС, що брали участь в організації гуманітарної колони.

"Маріупольська гуманітарна операція триває", — підсумувала вона.

Раніше мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що в окупованому місті залишаються понад 100 тисяч людей, у тому числі щонайменше 200 безпосередньо на території заводу "Азовсталь".

1 травня нарешті почалася довгоочікувана евакуація цивільних із Маріупольського металургійного заводу "Азовсталь". Того дня вивезти вдалося близько сотні українців.

За попередніми даними в бомбосховищах заводу "Азовсталь" перебували близько тисячі цивільних маріупольців, у тому числі близько 60 дітей. Також там перебувають кілька сотень поранених українських військових.