UA / RU
Підтримати ZN.ua

Львівський демарш: в місті відмовилися посилювати карантин

«Додатково адаптовувати місто до правил помаранчевої зони необхідності немає, бо ми живемо в цьому режимі останні 6 місяців».

Після запровадження 1 серпня нових правил адаптивного карантину вже декілька міст висловили своє невдоволення зонуванням та відмовилися посилювати обмеження. Останнім став Львів, який віднесли до «помаранчевої» зони. Регіональна комісія ТЕБ та НС прийняла рішення «адаптувати» рішення Кабміну щодо регіону під львівські реалії.

«Фітнес-центри та хостели у Львові працюватимуть з дотриманням усіх карантинних норм. Моніторингові групи перевірятимуть дотримання цих правил. Додатково адаптовувати місто до правил помаранчевої зони необхідності немає, бо ми живемо в цьому режимі останні 6 місяців», — пояснив мер Львова Андрій Садовий на своїй сторінці в Фейсбук.

Читайте також: Робочі дні під час карантину тривають довше — дослідження

Нагадаємо, 22 липня Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 серпня, але змінив його умови. Окрім обмежень, обов'язкових для всіх регіонів України, з 1 серпня діють додаткові, залежно від того, до якої із зон відноситься та чи інша область.

Регіони з найменшою захворюваністю на COVID-19 – у «зеленій» зоні, а області зі значним поширенням – в «помаранчевій» і «червоній». При зниженні/зростанні захворюваності регіон потраплятиме в буферну «жовту» зону.

У «червону зону» потрапили Луцьк, Тернопіль і Кіцманський район Чернівеччини. Однак місцева влада не згодна з таким рішенням і відмовилася виконувати його.