UA / RU
Підтримати ZN.ua

Львів відклав закриття шкіл на карантин

Незважаючи на помаранчеву зону і зростання захворюваності місто не поспішає закривати школи.

У Львові, який знаходиться в помаранчевій зоні по коронавірусу, вирішили не закривати школи на карантин. При цьому рекомендували переводити на дистанційне навчання окремі навчальні заклади, де перевищено епідпоріг. Таке рішення прийняла Львівська облрада у четвер, 11 березня.

«Львівські школи продовжать працювати. Однак кожен керівник навчального закладу зможе прийняти рішення про переведення учнів на дистанційне навчання самостійно, враховуючи відвідуваність. На сьогодні ми маємо три школи, які призупинили освітній процес до кінця цього тижня в зв'язку із захворюваністю на грип або ГРВІ, ще одна - до 19 березня», - пояснили в Львівській облраді.

Відзначається, що рішення про продовження роботи шкіл переглянуть на наступному засіданні 15 березня.

За словами керівниці управління освіти Львівської міськради Зоряни Довганик, поки школи Львова відвідують 80% учнів, а три навчальні заклади призупинили навчання через хворих на грип та ГРВІ школярів.

«За кількістю відсутніх з позитивним ПЛР-тестом, то сьогодні такий у 144 педагогів і 127 школярів. Можна сказати, що щодня відбувається незначне зростання кількості хворих - в межах 12-17 осіб. Установи дошкільної освіти продовжують працювати в звичайному режимі», - пояснила вона.

Читайте також: В Одесі через посилення карантину мерія переходить на дистанційний формат роботи

Відзначимо, на сьогодні в "червону зону" з карантину віднесені чотири області - Івано-Франківська, Житомирська, Чернівецька і Закарпатська. Близькі до червоної зони ще 10 областей, які входять до помаранчевої зони, серед яких: Вінницька, Донецька, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська і Хмельницька і місто Київ.