UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко представив нового прокурора Рівненської області

За словами глави ГПУ, обласну прокуратуру можна вважати розформованої.

Увечері в п'ятницю, 15 липня, генеральний прокурор Юрій Луценко представив нового главу прокуратури Рівненської області Олега Соболя.

На заході були присутні голова ОДА Олексій Муляренко, керівники правоохоронних органів і місцевого самоврядування, повідомляє прес-служба ГПУ.

"То що творилося в цьому приміщенні – ганьба для Рівненщини і для України... Рівненська прокуратура зганьбила себе, її можна вважати розформованої", – заявив Луценко.

Олег Соболь народився у 1972 році у Львові. Закінчив юридичний факультет Львівського університету, працював на керівних посадах в прокуратурі Львова та Івано-Франківська. З серпня 2014 року обіймав посаду заступника прокурора Львівської області.

Читайте також: Луценко доручив розслідування "бурштинової справи" військовій прокуратурі

Нагадаємо, у понеділок, 4 липня, співробітники прокуратури, СБУ та МВС провели в Рівненській області операцію з ліквідації організованої злочинної групи, яка займалася незаконним видобутком бурштину. У складі групи – працівники прокуратури, МВС, СБУ і місцеві чиновники.

Під час операції були проведені 132 обшуки і затриманий заступник прокурора області Андрій Боровик, якого слідство вважає лідером ОЗУ.

Тоді ж Луценко усунув від виконання обов'язків, а 7 липня звільнив з органів прокуратури прокурора області Анатолія Ковальчука.

Детальніше про проблему видобутку бурштину в Україні читайте у статті "Україна vs бурштин: хто кого?" Івана Валюшка у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".