UA / RU
Підтримати ZN.ua

Льовочкін запропонував провести міжнародну конференцію донорів для відновлення Донбасу

За словами екс-глави АП, план відродження Донбасу повинен стати основою українського аналога "Плану Маршалла".

Українській владі час готувати Міжнародну донорську конференцію Миру. Про це у своїй статті для ZN.UA пише засновник Інституту стратегічних досліджень "Нова Україна", екс-глава адміністрації президента Сергій Льовочкін.

За словами Льовочкіна, сьогодні в першу чергу як ніколи важливо створити Національний форум єдності, який об'єднає представників влади, місцевого самоврядування та громадянського суспільства.

"Системна криза має отримати системну відповідь. Я впевнений, що такою відповіддю має стати відкритий, публічний документ під назвою Національний план відродження України та будівництва Нового Донбасу. Розробити цей проект спільно з товариством - перше завдання уряду. Він і повинен стати основою українського аналога "Плану Маршалла", про який сьогодні так багато говорять", - зазначив він.

"Концепція цього документа повинна бути закладена на Форумі Національної єдності. План повинен бути презентований публічно - для країни і світової спільноти", - пише екс-глава адміністрації президента.

"Я впевнений, що наступним кроком після презентації Національного плану відродження України і будівництва Нового Донбасу повинна стати міжнародна конференція донорів. В України вже є досвід проведення Міжнародної донорської конференції зі збору коштів на конфайнмент для об'єкта "Укриття" ЧАЕС. Сьогодні настав час готувати Міжнародну донорську конференцію Світу, адже за масштабністю нинішні події в Україні зачіпають не лише європейський континент, але і всю міжнародну систему політичних, дипломатичних відносин та гарантій безпеки", - підкреслив він.

За словами Льовочкіна, план відродження України має стосуватися вирішення питань зруйнованого Сходу: "Ціна і чіткий план робіт з будівництва Нового сучасного Донбасу на місці зруйнованих територій. Особливий режим роботи влади і бізнесу на звільнених територіях. Під все це має бути створений чіткий план, з вказівкою тимчасових і бюджетних рамок".

Подробиці читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" в статті Сергія Льовочкіна "Шанс народження нової Незалежності України". !zn

Читайте також:

Льовочкін піде в Раду і напише "план порятунку Донбасу"

Льовочкін: Політики показали нездатність до мирного врегулювання кризи

Українська криза продемонструвала неефективність Радбезу ООН, - Льовочкін