UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ляшко назвав області, де темпи вакцинації є низькими: "Хотів би передати сигнал"

Цей показник потрібно нарощувати. 

Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко розповів, що темпи вакцинації у Одеській, Харківській та Запорізькій областях є низькими. Про це він заявив під час останнього брифінгу. 

Це вже обговорили під час селекторної наради, де був присутній глава МОЗ Максим Степанов. 

«Сьогодні хотів би передати сигнал Одеській, Харківській, Запорізькій областям. Міста-мільйонники не можуть проводити таку малу кількість вакцинацій щодня. Це питання буде повторно розглядатись найближчим часом на селекторних нарадах, оскільки в цих містах потрібно нарощувати темпи вакцинації», — сказав Ляшко.

Читайте також: Ляшко пояснив, чому Україна отримала лише 215 тис. доз вакцини CoronaVac замість 1,9 млн

Нагадаємо, вакцинація в Україні почалася 24 лютого. Планувалося, що до кінця першого тижня Україна вийде на 10 тисяч щеплень в добу, проте вдалося вийти на показник в три тисячі щеплених. 9 березня міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що процес вакцинації від коронавірусу в країні відбувається не за планом.

У своїй статті для ZN.UA Алла Котляр писала про те, що Україна мала отримати вакцину раніше, ніж це сталося. Однак поставка зривалася. Детальніше про це читайте в матеріалі “Золота гора” від МОЗ"